Ta en titt på hela Lavendeln.

Ta en titt på hela Lavendeln.

Lavendel är en av de mest populära växterna att odla, och det är inte svårt att se varför. Det har använts som en medicin och en parfym sedan antiken, och är fortfarande ett av de mest använda örterna inom aromaterapi och skönhetsvård. Men när man talar om lavendel, tänker många bara på blommorna. Det är synd, eftersom hela lavendelbusken har många användningsområden som inte bör underskattas.

Lavendel har använts sedan antiken för sina medicinska egenskaper. Den har känt för att lugna och återställa balans. Idag är den ofta används för att lindra stress och ångest, samt att behandla olika hudproblem. Dess oljor har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindra akne, solbränna, torr hud och eksem.

Lavendel kan också användas i kosmetisk syfte. Det är många produkter som innehåller lavendelolja som är bra för huden, som ansiktsmasker, ansiktsrengöringar och toners. Lavendelolja kan också lindra torrhet och irritation, så det är ett bra val för personer med känslig hud.

Något annat som är bra med hela lavendelbusken är att den kan användas som en naturlig parfym. Du kan använda blommor, blad och stammar för att skapa en unik doft som du gillar. Du kan också använda det till att skapa ett eget eteriskt olje- och balsamrecept.

När det gäller skönhetsvård, är lavender ofta den första växten som kommer på tal. Men det finns en annan ekologisk produkt som kommer från lavendelbusken som många inte känner till: kol. Det är ett naturligt tvålrecept som innehåller rena organiske ingredienser, inklusive lavendelolja. Det är lätt att använda, luktar gott och lindrar irritation samtidigt som det rengör din hud. Om du letar efter en naturlig tvål som är mild mot huden, kan du prova https://zawadi.se/collections/frontpage/products/kol.

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4