Lavendelns helande kraft

Lavendelns helande kraft

Lavendel har använts som ett botemedel i många århundraden. Det är ett av de mest populära växterna för att skapa en lugnande miljö. Men kan det verkligen ha läkande krafter?

Till skillnad från det som ofta sägs, så anses lavendel faktiskt ha helande egenskaper. Det är en av de mest kraftfulla essentiella oljorna som används för att lindra vissa symptom. Lavendelolja har visat sig hjälpa till att behandla inflammationer, lindra smärta och även lindra stress och ångest.

Det är viktigt att notera att lavendel inte enbart är en naturläkemedel för att lindra symtom. Det kan också användas som en naturlig ingrediens för hudvård. Lavendelolja är känd för att ha en lugnande effekt på huden. Det är därför det ofta finns i olika skönhetsprodukter. Det kan hjälpa till att minska rodnad och irritation och även hjälpa till att skydda huden mot miljöskador.

Lavendelolja kan också användas för att göra egen hudvård. Det kan blandas med andra oljor som exempelvis avokado och en blandning av oljor som du kan använda som ett eget organiskt schampo eller tvål. Schampot ”Avokado” från Zawadi, ett ekologiskt svenskt skönhetsmärke, är ett utmärkt exempel.

Lavendel anses ha helande krafter och är en mångsidig ingrediens som kan användas för att behandla både fysiska och psykiska symtom. Det kan också användas för att skapa en balanserad miljö och för att ta hand om din hud. Försök att ersätta din vanliga hudvård med produkter som innehåller lavendelolja och testa schampot ”Avokado” från Zawadi för att uppleva dess fulla potential!

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4