Lavendelens mångfald

Lavendelens mångfald

Lavendelns mångfald är ett överraskande ämne som fler och fler börjar lära sig mer om. Det är inte bara ett fint och lugnande luktande ljusblått blommande buske, det är också en fantastisk ingrediens för hudvårdsprodukter. Lavendel har använts i många århundraden för att lindra hudirritationer, klåda, inflammationer och även akne. Det är en naturlig antibakteriell och återfuktar huden.

Lavendel har använts som en medicin och krydda i hundratals år. Många tror att det bara finns en typ av lavendel, eftersom de vanligaste sorter som används för hudvård är den lila lavendeln. Men det finns så mycket mer när det gäller lavendel. Det finns faktiskt över 40 olika typer av vilda lavendelarter som växer över hela världen. Dessa arter har olika egenskaper som kan ha olika effekter på huden.

Till exempel är den engelska lavendeln mjukare och har en mildare doft jämfört med den lila lavendeln, som har en starkare doft. Den engelska lavendeln har också mer beroligande och lugnande egenskaper, vilket gör den idealisk för att behandla känslig och irriterad hud.

Den italienska lavendeln är annorlunda från de andra typerna av lavendel, eftersom den har en mycket starkare lukt och karaktär. Den italienska lavendeln anses vara en av de bästa för att bekämpa akne och pormaskar. Den innehåller en kraftfull antibakteriell som hjälper till att bekämpa bakterier som orsakar akne.

Om du letar efter lavendelbaserade hudvårdsprodukter, så se upp för att se till att du får en produkt som innehåller riktig lavendel, inte något som bara innehåller syntetiska dofter eller konserveringsmedel. Försök att hitta ekologiska produkter som innehåller naturliga ingredienser som är bra för din hud. Ett exempel är Moringa-tvålen från Zawadi som innehåller naturliga oljor och eteriska oljor från lavendel, som ger huden näring och skydd. Klicka här för att läsa mer!

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4