Lär dig mer om ceramider

Lär dig mer om ceramider

Lär dig mer om ceramider

När vi pratar om hudvård är ett av de viktigaste ämnena ceramider. De är den naturliga fuktighetsbindaren som håller huden mjuk, elastisk och frisk. Ceramider återfuktar huden och skyddar den mot yttre skador.

Ceramider är fettämnen som kan hittas i hudens översta skikt och ger stöd och skydd. De hjälper till att förhindra att fukt försvinner från huden och håller den frisk och ungdomlig.

Det finns olika typer av ceramider som alla har olika egenskaper och funktioner. De vanligaste är fettsyror, kolesterol, sphingolipider och glykolipider. Fettsyror hjälper till att hålla huden fuktig och skyddar den mot miljömässiga skador som fria radikaler. Kolesterol hjälper till att bibehålla hudens fuktbalans och sphingolipider har en skyddande effekt. Glykolipider tillför näring och skyddar huden mot föroreningar.

För att få bästa resultat när det gäller att återfukta och skydda huden är det bäst att använda produkter som innehåller ceramider. Zawadi.se har en organisk tvål som innehåller avokado som är rik på ceramider och är perfekt för att hålla huden fuktig och skyddad. Klicka här https://zawadi.se/collections/frontpage/products/avokado för att prova den.

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4