5 anledningar till varför det är dags att överge användningen av plastsugrör för kokosnötdricka

5 anledningar till varför det är dags att överge användningen av plastsugrör för kokosnötdricka

Kokosnötdricka har i många år varit en populär dryck på stranden, vid poolen och på sommaren i allmänhet. Men i takt med att vi blivit alltmer medvetna om miljöpåverkan från våra vanor och handlingar så har även användningen av plastsugrör blivit en fråga som många tar upp. Här är fem anledningar till varför det är dags att överge användningen av plastsugrör när du njuter av din kokosnötdricka.

 1. Plastsugrör skadar miljön
  Plast och dess komponenter är inte biologiskt nedbrytbara, detta innebär att plaststrån som används en gång och sedan kastas bort, kommer att leva vidare för evigt. Plaststrån är en av de vanligaste plastprodukterna som hamnar i haven och skadar livet i vattnet, inklusive sköldpaddor, fiskar och fåglar.

 2. Sugrör av plast är farliga för din hud
  Höga temperaturer kan leda till att kemikalier i plaststrån läcker ut i drycken. När du dricker din kokosnötdricka från ett plaststrå så utsätter du dig själv för kemikalier som kan påverka din hud negativt. Detta kan leda till reaktioner och irritation i huden.

 3. Alternativ finns
  Det är inte nödvändigt att använda sugrör av plast för kokosnötdrickor längre. Det finns nu ett stort utbud av alternativ som är både biologiskt nedbrytbara och återanvändbara.

 4. Plastsugrör leder till onödigt avfall
  Eftersom sugrör av plast bara används en gång och sen kastas bort, skapar detta betydande mängder onödigt avfall. Genom att använda återanvändbara sugrör kan du minska din miljöpåverkan och förhindra överflödigt avfall.

 5. Användning av plastsugrör är en outdated trend
  Med tanke på de negativa konsekvenser som användningen av sugrör av plast har på både miljön och vår hälsa, är det inte längre en trend som vi bör uppmuntra. Genom att övergå till miljövänligare alternativ signalerar vi att vår hälsa och miljön är högt prioriterade.

Sammanfattningsvis är det dags att överge användningen av plastsugrör när vi njuter av vår kokosnötdricka. Det finns många anledningar att välja bort sugrör av plast, bland annat att de skadar miljön, är farliga för din hud, att det finns alternativ, att de leder till för mycket avfall och att användningen är en föråldrad trend. Så nästa gång du beställer en kokosnötdricka, gör ett val för din hälsa och miljön samtidigt och välj ett återanvändbart alternativ.

Om du är intresserad av att göra mer för din hud och miljö kan ett alternativ till traditionella tvålar vara det organiska avokadotvål från Zawadi.se. Med naturliga ingredienser som avokadoolja, sheasmör och havssalt så lämnar denna tvål dig ren, mjuk och hälsosam. För att prova denna tvål klicka på länken https://zawadi.se/collections/frontpage/products/avokado och upplev skillnaden idag!

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4