Olivolja - en del av en balanserad kost

Olivolja - en del av en balanserad kost

.

  1. Olivolja - en del av en balanserad kost

Olivolja har ofta föreskrivits som en del av en hälsosam, balanserad kost. Men det är inte hela historien. Att använda olivolja som en del av din hudvårdsrutin är en helt annan historia.

Olivolja är rik på antioxidanter och näringsämnen som hjälper till att skydda huden. Det är känt för att skydda hudens elastiskhet och fukt, samtidigt som det hjälper till att bekämpa fria radikaler som kan orsaka åldersfläckar och rynkor. Det är också rikt på essentiella fettsyror som hjälper till att bevara hudens naturliga fuktbalans.

För att dra nytta av olivoljans hudvårdsfördelar rekommenderar experter att man applicerar det direkt på huden. Oljans feta konsistens gör det lättare för huden att absorbera de näringsämnen som den erbjuder. Du kan använda olivolja som en del av din dagliga ansiktsrengöring eller som en fuktgivande nattkräm. Även om det är fett, är det inte oljigt och lämnar inte huden glansig.

Innan du applicerar olivolja på huden, se till att du väljer en ekologisk olivolja som är fri från tillsatser och tillsatser. För att få ut det bästa av olivoljans nyttiga fördelar är det också viktigt att du köper en olja av hög kvalitet.

När du har applicerat olivolja på huden, rengör sedan med en milt organisk tvål som Guava från Zawadi. Den innehåller natriumklorid som är ett naturligt fuktighetsbevarande medel som kommer att låta din hud andas. Guava är rik på antioxidanter, vitaminer och essentiella fettsyror som är nyttiga för huden. Plus, det luktar så gott av tropiska frukter och blommor som kommer att lämna dig känna sig uppfriskad och glad!

Så även om olivolja vanligtvis är en del av en balanserad kost, kan det också vara en del av din dagliga hudvårdsrutin. För att dra full nytta av dess fördelar, välj ekologisk olivolja av hög kvalitet och rengör sedan med en organisk tvål som Guava från Zawadi. Klicka här för att köpa den: https://zawadi.se/collections/frontpage/products/guava.

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4