Glöm kokosoljan – här är de oväntade användningsområdena för kokosfett

Glöm kokosoljan – här är de oväntade användningsområdena för kokosfett

Kokosolja har länge hyllats som hälsosam och mångsidig för användning inom matlagning och skönhetsvård. Men vad många inte vet är att kokosfett faktiskt är ännu mer mångsidigt och användbart inom fler områden än man tidigare trott.

Här är några oväntade användningsområden för kokosfett:

  1. Smörjmedel för dörrar och lås Kokosfett är en naturlig och miljövänlig smörjmedel som kan användas för att smörja dörrar och lås. Det fungerar även bra på cykelkedjor och andra rörliga delar som behöver smörjas.

  2. Läppbalsam Kokosfett kan användas som ett naturligt alternativ till läppbalsam. Det är mjukgörande och återfuktande för torra läppar.

  3. Skäggbalsam Många män använder skäggbalsam för att hålla sitt skägg mjukt och välvårdat. Kokosfett fungerar lika bra som skäggbalsam och har dessutom en god doft.

  4. Massageolja Kokosfett fungerar utmärkt som massageolja. Det är mjukgörande och lugnande för huden och har en härlig doft.

  5. Hudkräm Kokosfett är en utmärkt hudkräm som kan användas för att återfukta och mjukgöra huden. Det är också bra för att lindra torr och kliande hud.

Förutom dessa oväntade användningsområden för kokosfett finns det även många fördelar för användning inom skönhetsvård. Kokosfett har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska rodnad och inflammation i huden. Det motverkar också torrhet och kan hjälpa till att bekämpa akne.

Ett annat tips för en hälsosam hudvård är att använda en organisk tvål som Neem-tvål från Zawadi. Den är framställd av en speciell ört från Indien som har anti-bakteriella egenskaper och hjälper till att rena huden på djupet. Neem-tvål från Zawadi är både ekologisk och handgjord, vilket är skonsamt för både miljön och din hy.

Så nästa gång du köper kokosolja, tänk på att använda kokosfett till andra oväntade användningsområden och testa gärna Zawadi's Neem-tvål för en hälsosam och skonsam hudvård.

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4