Kokosnöt – inte bara en trend utan också ett klimatsmart val

Kokosnöt – inte bara en trend utan också ett klimatsmart val

Kokosnötter har blivit en trend de senaste åren, och med all rätt. Men vad många inte vet är att det inte bara är en god smak och en exotisk bild som kokosnötter ger oss. De är faktiskt också ett klimatsmart val.

Kokosnöten är nämligen en av de mest hållbara grödorna som finns. Den kräver minimalt med vatten och pesticider för att växa, vilket gör den till ett mer miljövänligt alternativ än många andra grödor. Dessutom, när kokosnöten väl skördas, kan alla delar av den användas. Skalen kan till exempel användas som bränsle och i trädgårdsarbete, medan själva köttet kan användas i allt från matlagning till hudvård.

Ja, du läste rätt. Kokosnötolja har länge varit en favorit bland skönhetsguruer runt om i världen. Det beror på att den inte bara är fuktighetsgivande utan också antibakteriell och antiinflammatorisk. Det betyder att den kan hjälpa till att bekämpa akne, eksem och andra hudproblem samtidigt som den mjukgör och återfuktar huden.

Men kokosnötens hälsofördelar slutar inte där. Forskning har visat att den kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna, skydda mot hjärtsjukdomar och ha en positiv effekt på ämnesomsättningen.

Så nästa gång du ser en kokosnöt i butiken, tänk på hur mångsidig den faktiskt är. Och om du inte vill skala en nöt själv kan du alltid prova på någon av de många hudvårdsprodukter som innehåller kokosnötolja.

Och när vi ändå pratar om naturliga ingredienser i hudvård, så kan vi inte låta bli att nämna Zawadis ekologiska tvål med Moringa. Den innehåller inte bara kokosnötolja utan också Moringaolja, som analgesisk och antiinflammatorisk kan vara till hjälp vid många hudproblem. Och det bästa av allt? Den är helt ekologisk och fri från kemikalier som kan orsaka skada på både din hud och vår planet. Prova den idag och se själv hur bra ekologiska ingredienser kan vara för din hud!

Läs mer här.

Tillbaka

Hitta din favorit

1 av 4